Sea into the Sea Regular Edition Quiz

1. How long does it take Warty Sea Cucumbers to grow all of their

organs back?

a. 2 weeks
b. 4 weeks

c. 6 weeks d. 8 weeks

2. Chiton are?

a. Fossils
b. Fish
c. Plants
d. Mollusks

3. Pelicans beaks can carry up to __ gallons of water?

a. 3 gallons
b. 4 gallons
c. 5 gallons
d. 6 gallons

4. How does an Opaleyes hide from predators?

a. Its eye color changes
b. It shrinks in size
c. It can blend in with seaweed
d. A and B

5. Goose Barnacles eat with?

a. Their mouths
b. Their feet
c. Their stomachs
d. A and C

6. Striped Shore Crabs use their Claws-

a. For protection
b. To attract mates
c. To Feed themselves
d. All of the above

7. Which animal can be confused with a fossil? 
a. Sea Cucumbers
b. Chiton
c. Sea Anemones
d. Mussels

8. This animals releases inky fluid when in danger 
a. Sea Hare
b. Mussel 
c. Octopus 
d. A and C

Sea into the Sea Junior Edition Quizz


1. Which animal can be confused with a fossil?

a. Sea Cucumbers
b. Chiton
c. Sea Anemones
d. Mussels


2. Who has a toxic sting?

a. Sea Urchins
b. Star Fish
c. Sea Anemones
d. A and C


3. How Long do Sea Hares live?

a. 6 months
b. 1 year
c. 2 years
d. 20 years


4. Which animal releases inky fluid when in danger? 

a. Sea Hare
b. Mussel
c. Octopus
d. A and C


5. How do Striped Shore Crabs attract their mates?

a. Clicking their claws
b. Their vibrant colors
c. Making a whistle noise
d. Showing off their speed



8) Why did Kemp’s Ridley turtles become so endangered? 
A) People thought they were monsters
 B) people liked to eat their eggs
C) Poachers destroyed almost all their nests 
D) B and C

9) Olive Ridley turtles nest in huge groups called?
A) Clans
B) Companies C) Arribadas D) Turtle towns
10) Hawksbill turtles meat is not good for people to eat because?
A) They eat fish poop
B) They eat electric eels
C) They eat poisonous sponges D) They eat sand
11) Which sea turtle’s shell do people Jewelry out of?
A) Green sea turtle B) Leather Back

C) Olive Ridley
D) Kemp’s Ridley
12) What’s the difference between a sea turtle and a freshwater turtle?
A) Sea turtles have flippers and can’t hide their heads.
B) Freshwater turtles have webbed feet and can pop their heads back into their shells.
C) Salt water turtles drink salt water and fresh water turtles drink fresh water

D) A and B
13) Leatherback turtles can be found as far north as?
A) California
B) Alaska
C) Hawaii
D) They don’t swim north, they only swim south.
14) Which turtles shell is nicknamed “Tortoise Shell?”
A) Australian Flatback
B) Leatherback
C) Hawksbill
D) Olive Ridley and Kemp’s Ridley
 15) Turtle eggs are?
A) Slipper like see weed

B) Hard like chickens

C) Brown like sand
D) Soft like leather
  

THE NATURE KID


6. Opaleyes hide from predators by? 
a. changing its eye color
b. shrinking in size
c. blending in with seaweed
d. A and B

7. Goose Barnacles eat with?
a. Their mouths
b. Their feet
c. Their stomachs
d. A and C

8. What are a Sea Lions whiskers made of? 
a. Bone
b. Hair
c. Keratin
d. Skin

9. Pelicans beaks can carry up to __ gallons of water? 
a. 3 gallons
b. 4 gallons
c. 5 gallons
d. 6 gallons

10. Why do hermit crabs find shells to live in?
a. They like finding colorful shells to attract mates 
b. They have soft bodies that need protection
c. They use the shell to store food
d. A and C
                                                     Key 1. B 2. C 3. B 4. D 5. A 6. A 7. B 8. C 9. A 10.B



9. Which animal has a tooth tongue that is strong enough to drill through rocks? 
a. Chiton
b. Sea Urchins
c. Sea Hares
d. Sea Lions

10. Why do hermit crabs find shells to live in?
a. They like finding colorful shells to attract mates 
b. They have soft bodies that need protection
c. They use the shell to store food
d. A and C

11. Who can grow an arm back? 
a. Sea Lions
b. Ochre Star Fish
c. Opaleyes

d. A and B

12. The ink released by a Sea Hare is? 
a. Purple
b. Cloudy white
c. Clear
d. It can be any of the above

13. Who can make a pearl? 
a. Oysters
b. Sea Urchins
c. Mussels
d. A and C

14. What are a Sea Lions whiskers made of? 
a. Bone
b. Hair
c. Keratin
d. Skin

15. What is the maximum height a Brown Pelicans can spot a fish from? 
a. 60 feet
b. 80 feet
c. 90 feet
d. 100 feet

Key 1. C 2. D 3. A 4. A 5. B 6. D 7. B 8. D 9. A 10.B 11.B 12.D 13.D 14.C 15.A 

  Turtle Mania Quiz


1) How long can sleeping turtles hold their breath?
A) Forever
B) 4 to 7 hours
C) 4 to 7 minutes
D) They don’t need to hold their breath.
2) Which sea turtles turn into vegetarians as they become adults?
A) Hawksbill sea turtles
B) Leather back sea turtles C) Green sea turtles
D) Olive Ridley sea turtles
3) Which are the only Sea turtles that like to sunbathe?
A) Leather back sea turtles B) Olive Ridley sea turtles

C) Green sea turtle
D) Hawksbill sea turtles
4) Do Warm temperatures produce girl turtles or boy turtles?
A) Girls

B) Boys
5) What nasty enemy lurks in the waves waiting to attack Australian Flatback turtles?
A) Sharks
B) Freshwater alligators
C) Saltwater crocodiles
6) Loggerhead turtles have __________ A) Sand sifting mouths
B) Log crushing beaks
C) Shell crushing Jaws
D) Toothless gums

7) How can you tell if a turtle is “right fllippered or left flippered?”
A) Watch them write in the sand.
B) Ask them to give you a high five.
C) Watch them dig their nests.
D) They are ambidextrous (use both flippers equally)